Solotentoonstelling Jacques Tange verlengd tot en met 28 februari

De solotentoonstelling van Jacques Tange is verlengd tot 28 februari! Ter ere van zijn 35-jarig jubileum als kunstenaar hebben wij dit retrospectief samengesteld uit verschillende periodes in zijn carrière.

Tijdens de inloopmiddag kunt u via eenrichtingsverkeer op veilige afstand de tentoonstelling en onze vaste collectie bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Op basis van eerdere ervaring verwachten we met de huidige 450 m2 expositieruimte voldoende capaciteit beschikbaar te hebben om de inloop via badges goed te kunnen managen. Deze solotentoonstelling van Jacques Tange is verlengd en loopt nog tot en met 28 februari.

Watching the time go by
In Tange’s retrospectief komen verschillende thema’s aan bod, die een belangrijke rol spelen in zijn vaak gestileerde figuratieve pasteltekeningen, schilderijen en sculpturen met repeterende patronen. Met milde ironische humor en een geheel eigen verbeeldingskracht observeert hij de relatie tussen man en vrouw, de urban jungle en het isolement van de mens, evenals andere maatschappelijke thema’s die in de loop van zijn lange carrière de revue passeerden.

Geïnspireerd door de verlichte handschriften uit de middeleeuwen, kunstenaars als Chagall en Matisse en het weidse Zeeuwse landschap, creëert Tange met uitgebalanceerde composities, sterke lijnen en heldere kleuren een wereld die even herkenbaar als vreemd is. Een gesloten, voyeuristische wereld, licht en luchtig maar met een onmiskenbaar melancholisch randje. Een wereld bevolkt door archetypen en metaforen, die in combinatie met zijn vaak poëtische titels de kijker in dubio achterlaat.

Jacques Tange is gedurende zijn 35-jarige carrière op vele wijzen erkend in eigen land en ver daarbuiten. In 2005 werd hij nationaal kunstenaar van het jaar en ook dit jaar was hij een van de genomineerden. Het werk van Tange is over de hele wereld tentoongesteld en in vele (inter)nationale collecties en publicaties opgenomen, waaronder het Stedelijk Museum in Schiedam en andere musea in binnen- en buitenland.

Over OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationale kunstgalerie die veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents en online.

Reguliere openingstijden
woensdag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00u
zondag: 13:00 – 18:00u
Of op afspraak: e-mail :info@openartexchange

Adresgegevens:
Hoogstraat 85
3111 HC Schiedam
www.openartexchange.com

Leave a comment