Vereeuwigd in een nieuwe Tange?

Dat is de naam van een omvangrijk schilderij waar Jacques Tange momenteel aan werkt. Het doek biedt plek aan 480 portretjes. Ook jíj kan onderdeel zijn van dit unieke werk!

Jezelf in een kunstwerk laten schilderen. Hoe bijzonder is dát? Onder de titel No. 1 werkt Jacques Tange aan een enorm schilderij, waar een plek is voor iedereen die dat maar wil. ‘Het idee achter het kunstwerk is, dat iedereen in zijn of haar leven te maken krijgt met afwijzing’, legt Jacques uit.
“Omdat je lelijk of juist mooi gevonden wordt, omdat je moslim of christen bent, omdat je wel of niet succesvol bent: iedereen heeft wel een reden om de ander uit te sluiten. De afgewezenen zijn echter geen no-one, maar number one (No. 1). Door portretjes van willekeurige personen in het schilderij te verwerken, wil ik aantonen dat je altijd voor jezelf moet kiezen. Jij bent belangrijk, ook al wijst een ander je af.”
Claim je plek, letterlijk en figuurlijk
Voor € 100,- maakt Jacques Tange jou onsterfelijk. Hoe werkt het?

Stuur twee selfies op (één ‘en profil’ en één ‘en face’) en geef wat informatie over jezelf (bijvoorbeeld wat je beroep is, wat je passie is, wat je belangrijk vindt in het leven).

Aan de hand van de foto’s en de informatie schildert Jacques jouw portret (uiteraard in zijn eigen stijl, dus verwacht geen afspiegeling van hoe je er werkelijk uitziet). Je hoeft dus niet in het atelier te poseren, maar op afstand.

Vervolgens krijg je een professionele foto van jouw portret én van het complete schilderij gemaild.
Iets voor jou, zo’n portret in een nieuw werk van een gerenommeerd beeldend kunstenaar? Schrijf je dan in via onze Facebook-pagina of onze website. Wacht niet te lang, want er zijn niet meer dan 480 ‘vierkantjes’ beschikbaar!